top of page
Nastop v Kiparni

O nas

Kavarna Kiparna je bila ena izmed prvih premičnih objektov iz ladijskih kontejnerjev v Sloveniji. Kljub temu, da je projekt zahteval ogromno iznajdljivosti in planiranja, je leta 2006 objekt dobil svoj prostor na Grudnovem nabrežju. V tistem času so travnik uporabljali kiparji za svoje razstave in od tu pa se je rodilo ime Kiparna.

Kiparna je delovala do leta 2011, nato pa je bila primorana zapreti svoja vrata za dolgih pet let.

Ponovno odprtje je doživela v letu 2017 in še vedno ostaja prava oaza sredi Ljubljane. Travnata površina daje prijeten sproščujoč občutek, ki v kombinaciji s šumenjem Ljubljanice ter pogledom na Ljubljanski grad pričara pravo sproščujoče vzdušje.

Prijazno osebje in pestra ponudba poskrbijo za vsak okus. Vseskozi se trudimo, da svojo ponudbo letno izboljšujemo in vas vsakič znova presenetimo. Naša misija je pričarati prijetno domače vzdušje v centru Ljubljane, kamor se boste radi vračali.

Skozi poletje se v kavarni Kiparni odvijajo raznorazni dogodki, ki se vsako leto izboljšujejo. Odlični ustvarjalci glasbe in kulinaričnih dobrot so že obiskali Kiparno, obetajo pa se tudi novi dogodki stand up komedije in filmskih večerov. 

Naša ekipa

Red bull logo
PPD_Slovenia Logo
Franck logo
bottom of page